Skip to content

Planlegg deilig sex men ta bort presset

Å avtale tid for sex. Planlagt sex kan ha mange fordeler for forhold som har vart noen år.

Det tar kanskje vekk det spontane, men sikrer at dere faktisk har sex regelmessig. Og det er viktigere enn noe annet i forholdet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Del gjerne saken med andre i dine sosiale nettverk.

La oss ha sex i morgen i stedet. Hørt det før?

En lang dag er i ferd med å gå over i sen kveld. Intensjonen var å ha sex i kveld, men så føler begge seg egentlig litt trøtte og har mest lyst til å legge seg for kvelden. Det er både vanlig og normalt å ha mindre sex i et forhold som har vart i flere år.

Problemet er at ritualet enten repeteres eller at det foregår helt andre ting kvelden etter. Det er egentlig litt slitsomt å hele tiden ha intensjonen om å ha sex og føle at man aldri får det til. Det kan tvert i mot oppleves som om dere nedprioriterer sex og at dere har et litt mislykket sexliv.

Se det i øynene. Det er ikke nødvendigvis enkelt å ha et aktiv sexliv over tid. Dess lengere vi er i et forhold dess vanskeligere kan det oppleves. Rett og slett fordi vi ikke prioriterer sex like sterkt som når vi var nyforelsket og kåte døgnet rundt.
 
Å avtale tid for sex kan sørge for at dere faktisk gjennomfører. Det bør derfor også være 100% realistisk at dere har tid på det tidspunktet dere avtaler.
 
Planlagt sex er kanske ikke det mest romantiske, spontane eller mest sexy. Men det sikrer at dere faktisk har sex og sånn sett vedlikeholder et sunt sexliv. Viktigere enn noe annet etter min mening.

 

Avtal tid for sex!

Vi planlegger både ferier og fester. Hvorfor ikke sex også?

Glem at sex bare skal skje - planlegg at det faktisk SKAL skje.

Nærhet og intimitet – to viktige ingredienser i ethvert forhold. Et aktivt sexliv sørger for at disse to kontinuerlig næres og holder forholdet friskt og sunt.

De færreste tenker på å planlegge når de skal dyrke sexlivet. Det er så altfor vanlig å tenke at sex bare er noe som skjer når det passer seg slik. Dessverre vil par i langtidsforhold oppleve at det ikke bare skjer – og ikke ofte nok. Det skal ikke gå altfor lang tid uten sex før man mister litt av initimiteten og nærheten til hverandre.

Å avtale tid for sex er en derfor en fantastisk måte å holde intimitet og tilfredshet i live! Men ja, planlegging krever dedikasjon og respekt av dere begge. Noen føler økt press når sex planlegges, men det er her de gode samtalene kommer inn i bildet. Dette kommer jeg til lenger ned i saken.

Finn dag og tid som fungerer for begge.

Det høres innlysende ut, men du kan ikke planlegge sex uten å finne et tidspunkt som passer begge på flere måter.

Når har dere mest energi? Når vil dere være mest uforstyrret i forhold til barn, sosialt nettverk, jobb og jobbrelaterte tanker? Hva krever deres oppmerksomhet i hverdagen og på hvilke tidspunkter?

Det er for mange en fin aha-opplevelse hvor vanskelig det kan være å sette av et gitt tidspunkt til å begynne med. Dette handler om å finne et tidspunkt der dere vet at dere vil være mentalt tilstede og har nok energi til å ha god sex. For noen er tidlig en lørdag det beste tidspunktet. Andre liker å ha sex på søndag kveld.

Når det gjelder tidspunkter kan det selvfølgelig fungere å ha en fast dag og tid. Andre vil foretrekke å avtale fra gang til gang. Prøv dere frem og finn ut hva som passer best for dere.

Et siste tips: Om dere ikke allerede har en fin kalender på kjøkkenet, kjøp en. Ring rundt dagen med en fin farge! Og husk at den største utfordringen med planlagt sex er å ikke følge planen.

Å være mentalt tilstede

Å være mentalt tilstede er noe dere skylder hverandre. Det blir bare så god sex som det svakeste leddet tillater. Er en av dere eller begge halvveis til stede blir det jo ikke noe greie på noenting. Eller likegyldig sex som jeg kaller det.
 
Sex skal være deilig, gi nærhet, gode opplevelser og tilfredshet hos dere begge. Planlagt sex gir et godt utgangspunkt til nettopp å være mentalt tilstede. Det er hver av deres ansvar å sette av tid og gjøre det som skal til for å ha energi og motivasjon, til å være kreative og klare.
 
Å planlegge sex betyr ikke at dere skal møtes på soverommet kl 19.00 presis. Det betyr at dere har satt av tid til hverandre på FRA dette tidspunktet og at dere kan fylle det med flere gode ting. En hyggelig søndagslunsj bare dere to hjemme eller på et hyggelig sted ute. En fin gåtur i en park eller skog er ypperlig for å sette i gang blodsirkulasjonen. Vær litt kreative – hva med å prøve rollespill?
 
Å gå en tur eller å være ute en stund gir dere anledning til å småprate, kanskje være litt sex-frekke ovenfor hverandre, snakke om sex og hva dere har lyst til.

Kanskje det ikke blir sex? Hva så - det går helt fint. Her er hvorfor.

Å avtale når dere skal ha sex betyr faktisk ikke at dere MÅ ha sex. Dere MÅ ikke ha samleie, oralsex eller utløsning eller noe som helst! Så hva er greia da tenker du?!

Greia er at selv planlagt sex kan ende med at dere faktisk ikke har lyst akkurat på dette tidspunktet – den ene eller begge kan mangle nødvendig lyst. MEN. Å likevel bruke tiden på bare dere to er like fullt viktig. Å bestemme seg for å gjøre noe annet på hver deres kant er å misbruke muligheten til å dyrke intimitet og nærhet.

En kopp te eller et glass vin i rent sengetøy og der dere prater om hyggelige ting er uansett en bra ting. Ofte kommer lysten når man ser hverandre nakne eller i pent undertøy. Stryking og sexprat skaper stemning. Eller hva med litt massasje? Det viktige er at begge får være seg selv og får den andres aksept for at det kanskje ikke blir noe sex «denne gangen.» Ta bort presset.

Dere kan finne nærhet og intimitet på mange måter. På et hyggelig spisested, på gåturer, på aktiviteter og reiser. Igjen, vær kreative og engasjer dere i aktiviteter som skaper nærhet og intimitet og som altså slett ikke behøver å være fysisk sex.

Det er i tillegg viktig å huske at den fysiske nærheten med forføring, stryking og kos kan stimulere. Både opphisselse og begjær som kanskje ikke var der da dere la dere dukker opp ved berøring. Prøv en felles dusj – herlig.

Tenk også at sex ikke behøver å bety at begge får orgasme. Oralsex der målet er at bare den ene får utløsning er helt innafor. En annen gang er det den andre som får behandling. Det er jo sånn at ikke begge er i sexhjørnet og klar for samleie samtidig. Men vi kan jo likevel gi den andre nytelse.

Ikke minst vil jeg trekke frem det å kunne prate om sex som svært viktig. For mange er slike samtaler dessverre en stor utfordring i seg selv. Åpenhet omkring sexfantasier, hva man liker og sexlivet generelt er viktig for å kunne utvikle og vedlikeholde sexlivet, samt å ha god sex. Å snakke om sex er dessuten ofte en medvirkende årsak til opphisselse og forventning.

Men planlegging gjør sexen så kjedelig og forutsigbar, ikke sant?

Å avtale tid for sex passer ikke for alle. Noen vil føle at spenningen blir borte når det spontane ikke lenger skal være i sentrum av sexlivet. At sexlivet blir en rutine.

Dette må de enkelte par finne ut av, men husk at dere jo selv bestemmer om dere alltid skal planlegge litt tid i forveien, kun ha spontan sex eller kanskje en kombinasjon. Det viktige er tross alt ikke hvordan dere vedlikeholder et godt sexliv, men at dere gjør det. Planlegging av sex er kun en metode som kan brukes ved behov.

Jeg synes det dessuten er viktig å merke seg at planlagt sex ikke betyr noe annet enn at dere finner et tidspunkt dere skal nyte hverandre. Hva dere bruker tiden til kan jo likevel innebære at dere overrasker hverandre.

Sex kan være utrolig mye. De fleste vil jeg tro kan ha godt av å utforske både sine egne og den andres grenser. Å leke med fantasier og utforske hverandres seksualitet. Prøve nye ting, samtale om opplevelsene og inkludere stadig mer i sitt seksuelle reportoar.

Har dere et regelmessig og spontant sexliv er kanskje ikke det å avtale tid for sex noe for dere. Imidlertid vet vi at langtidsforhold ofte mangler nettopp spontaniteten. Da kan planlagt sex skape både forventning og opphisselse – noe man gleder seg over og ser frem til. Kanskje tenker man på hva man har lyst til, og hva den andre kan tenke seg å gjøre.

Vi mennesker planlegger både ferier og fester og alt mulig annet rart. Planleggingen er ofte grunnlaget for at det blir gøy og bra. Det er da ingen grunn til at sex ikke kan planlegges til å bli så vellykket man ønsker.

Langvarig seksuell spenning er det planlagt sex kan ha som sin store styrke. Hver for seg kan det planlegges spennende ting og aktiviteter. Kjøp av sexy undertøy, sexleketøy, massasje, hvor dere skal ha sex og hvordan for å nevne noen enkle eksempler. Å planlegge en erotisk aften finnes ikke kjedelig i det hele tatt.

Linker

Vi oppfordrer dere til å bruke vår date tips seksjon. Der finner dere masse inspirasjon til aktiviteter og opplevelser dere kan gjøre sammen. I vår hotspots for dating seksjon finner dere tips om reiser, og også her tips til aktiviteter og opplevelser.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Del gjerne saken med andre i dine sosiale nettverk.

Populærvitenskaplig livsstilsmagasin for helse, samliv og seksualitet.

Magasinet er en tverrfaglig, sterk, troverdig og kunnskapsbasert kilde for mennesker som søker kunnskap, er bekrymrede, har plager og vondter, opplever dårlig livskvalitet eller som ønsker positive endringer i livet. 

Det er kompetansen, engasjementet, erfaringene og idealismen hos våre samarbeidspartnere som danner grunnlag for å lykkes med magasinet. Vi arbeider kontinuerlig for å etablere nye samarbeid, nettverk og allianser der alle parter kan oppnå positive synergieffekter. 

 

Kategorier

Factic designes, vedlikeholdes og uvikles av Din Digitale Butler. @ Alle rettigheter factic.no